Το Vlefaro live cinema είναι ένα οπτικοακουστικό πρότζεκτ της εικαστικού Αγγελικής Μπόζου, με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Το Vlefaro πραγματοποιεί παραστάσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, που βασίζονται στη λογική της χειροποίητης κινούμενης εικόνας και στην αναπαραγωγή της.
Εικόνες και ήχοι δημιουργούνται ταυτόχρονα παρουσία του κοινού, διερευνώντας την έννοια του τυχαίου και τον αυτοσχεδιασμό.
Στο Vlefaro τα παιδιά παρακολουθούν παραστάσεις ζωντανού σινεμά, εξοικειώνεται με μηχανές καταγραφής και προβολής εικόνων, μαθαίνουν να εφαρμόζουν τεχνικές όπως το animation και το stop motion και πειραματίζονται φτιάχνοντας τις δικές τους χειροποίητες ταινίες.
Το Vlefaro είναι ένα κινητό σινεμά που μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιοδήποτε χώρο και να προσαρμοστεί στις δικές σας ανάγκες. Σκοπός μας είναι η διασκέδαση και η δημιουργία μέσα από μια ιδιαίτερα πρωτότυπη βιωματική διαδικασία, που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με την ζωγραφική, τη μουσική και τη σύγχρονη τέχνη.

Η Αγγελική Μπόζου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Αποφοίτησε από το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών (ΜΕΤ) της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (2016) και από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (2011). Έχει σπουδάσει γραφιστική στη Σχολή Βακαλό (2003) και υποκριτική στην Εταιρεία Θεάτρου Άσκηση. Το 2011 πήρε το πρώτο βραβείο του Μουσείου Σπυρόπουλου και το 2019 βραβεύτηκε από την ARTWORKS στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είναι εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος του Playroom Arts and Crafts για το οποίο δημιούργησε και υλοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια τέχνης για παιδιά και ενήλικες μέχρι το 2018. Για το Playroom έχει συνεργαστεί ενδεικτικά με: τη Μπιενάλε της Αθήνας, τη Documenta 14, το ΚΠΙΣΝ, τη γκαλερί State of Concept, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, τη WWF, την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, τις Εκδόσεις Ίκαρος, την εταιρεία Πλαίσιο και πολλούς άλλους οργανισμούς, ιδρύματα, χώρους τέχνης, σχολεία, εταιρείες και ιδιώτες.
Δημιουργεί παραστάσεις χειροποίητου σινεμά, συνεργάζεται με μουσικούς για τις ανάγκες των επιτελεστικών της έργων και τα βίντεο και οι performances της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον τελευταίο καιρό ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Το βιβλίο Παβ, ο φάλτσος τζίτζικας και η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκια (εκδόσεις Μικρή Σελήνη) βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στις βραχείες λίστες του ελληνικού IBBY για το Βραβείο Εικονογράφησης 2019. Σύντομα θα κυκλοφορίσει το πρώτο της picture book με τίτλο “Τι κοιτάζουν;”. Κατασκευάζει επίσης μάσκες, κουστούμια και κούκλες φυσικού και υπερφυσικού μεγέθους για τον θίασο Ηλία Καρελλά και άλλες θεατρικές ομάδες.
Είναι μαμά του Ερμή και της Δάφνης.